Matematik

vektor hjælp haster!!

12. oktober 2010 af f-afg-s (Slettet)

 A(4,8,0) B(0,8,0) C(4,4,8) D(8,4,8) O(0,0,0) P(4,-4,8) Q(8,-4,8) R(4,0,0)

beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem xz-planen og den rette linje gennem A og D?

nogle der kan være sød og hjælpe

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af mathon

linjen gennem A og D
har parameterfremstillingen
                                                        (x,y,z) = (4,8,0) + t·(4,-4,8)
eller skrevet
                                                         x = 4 + 4t
                                                         y = 8 - 4t
                                                         z = 8t

xz-planens ligning
er
                                      y = 0
skæring
kræver således
                                      y = 0 = 8 - 4t
hvoraf
                                      t = 2
skæringspunktet
er således

                                      (x,y,z) = (4,8,0) + 2·(4,-4,8)     
                                      (x,y,z) = (12,0,16)
 


Svar #2
12. oktober 2010 af f-afg-s (Slettet)

 okay tusind tak :)

men hvordan beregner men så vinklen mellem de to sideflader, der har CD som fælles kant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinklen mellem to plane sideflader er lig med vinklen mellem fladernes normalvektorer.


Svar #4
12. oktober 2010 af f-afg-s (Slettet)

 men hvordan finder jeg planerne i de to sideflader?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Drejer det sig om sidefladerne i tetraederet ABCD ? Der fremgår ikke just af det oplyste, hvilke flader, der skal betragtes.


Svar #6
12. oktober 2010 af f-afg-s (Slettet)

 jamen det ved jeg heller ikke men jeg tror det du siger sidefladerne i firkanten ABCD


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

En firkant bestemmer een plan. Måske det ville være en god ide at formulere hele opgaven.


Svar #8
12. oktober 2010 af f-afg-s (Slettet)

 okay :) 

jeg skulle finde arealet af ABCD og det fik jeg til 35,..

så skulle jeg finde en plan der indeholder A, B og D og det fik jeg til α: 16y+8y-128=0

så skulle jeg finde afstanden mellem punktet O og planen som jeg lige har fundet og det gav 5,...

så skulle jeg finde skæringspunktet og det har mathon hjulpet mig som man kan se ovenfor #1

og nu skal jeg finde vinklen mellem de to sideflader, har har CD som fælles kant

ellers er det ikke mere  fortalt i opgaven  


Svar #9
12. oktober 2010 af f-afg-s (Slettet)

 tror du ikke de mener vinklen mellem PCB og QDA?


Skriv et svar til: vektor hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.