Matematik

Arealet i en trekant

13. oktober 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Hvordan finder man arealet i en trekant, hvis man ikke kender grundlinjen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af peter lind

Du kunne for eks. finde grundlinjen. Ellers må du komme med oplysninger om hvad der kendes. Man kan ikke finde ret meget ud fra oplysninger om hvad der ikke kendes.


Svar #2
13. oktober 2010 af zuku (Slettet)

Jeg kan da ikke finde den, når jeg ikke lige ved hvordan, som jeg lige skrev?

Jamen højden er 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal vide tilstrækkeligt meget om stykker i trekanten, således at du kan regne dig frem til længderne af f.eks. højden og den tilhørende grundlinie.


Svar #4
13. oktober 2010 af zuku (Slettet)

Jeg har en figur, som jeg ikke må aflæse på!
Opgaven er :

f(x)=3/x --> f'(x)=-3/x0^2

f'(1)=-3/-1^2 =-3

Dvs. hældningen er -3, der hvor x=1

Disse værdier og (x0,y0) = (1;3) placeres ind på ligningen

y=ax+b

3=-3*1+b

3-3=-3-3*1+b

-b=6*1+b-b

b=6

Nu kender jeg alle værdier til ligingen:

y=-3x+6

Mere kender jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og hvor er din trekant i alt dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

OK, så din opgave er en afstikker af den anden opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=895476 

som du også har aktivt kørende.

Her udgør linien hypotenusen i en retvinklet trekant med dele af koordinatakserne som kateterne. Find skæringspunkterne med akserne. Arealet er det halve af produktet af kateternes længder.


Skriv et svar til: Arealet i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.