Matematik

8. klasse ligning (let)

13. oktober 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Selv om ligningen er let nok, kom mig og min veninde til og diskutere lidt om det rigtige svar så er der nogle der lige ved vil hjælpe? :-)

Løs Ligningen:

5(9 + 3x) = 3 - 6x

Jeg har efter nogle udregninger fået det til 2 og min veninde til -2, hvad vil i mene?

- og vil i ikke lige vise hvad i har gjort siden i fik det til jeres resultat? Det er nemlig til en matematik aflevering.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. oktober 2010 af mathon

                    (45 + 15x) = 3 - 6x

                    45 + 15x = 3 - 6x

                    15x  + 6x = 3 - 45

                     21x = -42

                      x = -2                             TÆNK at have SÅ KLOG en VENINDE!!!!


Svar #2
13. oktober 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Arg pis! :-))

Vi er bare kloge her på fyn..

Arh nu kan jeg se hvad jeg gjorde forkert, kom til og sige 45-3 :).. Kan jo godt se det er helt forkert nu.

Mange tak! :)


Svar #3
13. oktober 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Hov hov, piger kan også være kloge! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Næste gang i er i tvivl, så sæt resultatet ind i den oprindelige ligning og se om det giver samme værdi på de to sider af =

5(9 + 3x) = 3 - 6x

x=2 indsættes

5(9+3*2)=5*3=15

3-6*2=3-12=-9

de 2 sider giver ikke samme resultat, så løsningen er forkert

Så lærte i alligevel lidt af at spørge


Svar #5
14. oktober 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Hov, det var da enlig ret smart, vil jeg huske til næste gang ;).. Mange tak


Skriv et svar til: 8. klasse ligning (let)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.