Matematik

TOTAL overfladeareal

13. oktober 2010 af kalleboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

er der nogen der kan fortælle mig formlen for at finde et kugleafsnits totale overflade areal? :- )

Den formel jeg har fundet hedder

Oa=2*pi*r*h

er det rigtigt? bogen siger at mit facit er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dit udtryk er arealet af den krumme del af kuglekalotten. Du skal dertil lægge arealet den plane "bund". Bunden er en cirkel med radius R bestemt af

(r-h)2 + R2 = r2 , dvs R2 = r2 - (r-h)2 = (2r-h)h , så det samlede areal af hele kuglekalotten er

Ototal = 2πrh + πR2 = 2πrh + πh(2r-h)


Svar #2
13. oktober 2010 af kalleboy (Slettet)

# hvis man bruger kvadratrod til formlen R^2=r^2-(r-h)^2 for man så ikke R
 

#1

Dit udtryk er arealet af den krumme del af kuglekalotten. Du skal dertil lægge arealet den plane "bund". Bunden er en cirkel med radius R bestemt af

(r-h)2 + R2 = r2 , dvs R2 = r2 - (r-h)2 = (2r-h)h , så det samlede areal af hele kuglekalotten er

Ototal = 2πrh + πR2 = 2πrh + πh(2r-h)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det gør man; men i arealet indgår R2 , så der er ingen grund til at finde R .


Svar #4
13. oktober 2010 af kalleboy (Slettet)

okay tak :-)


Skriv et svar til: TOTAL overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.