Matematik

Finansiel regning - Matematik A

13. oktober 2010 af Sweppers (Slettet)

Jeg har siddet med en opgave  meget længe nu og kan ikke få det rigtige resultat. kan nogen evt. hjælpe med svar !

Opgaven lyder således:

Frederik har til køb af en ny bil lånt 116.000 kr. i banken. Lånet skal tilbagebetales med en halvårig ydelse på 4621 kr. Renten er 2,5 % pr. halvår.

Jeg skal vise ved beregning at Frederik skal betale 40 ydelser.

Jeg siger : 4612 * (1,0025^40 -1)  / 0,0025 og får slet ikke 116.000 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af peter lind

2,5% = 0,025 ikke 0,0025


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2010 af peter lind

Der er vist også noget andet galt med dine tal. 40 halvårlige ydelser giver at der skal betales i 20 år. Ingen fornuftig långiver vil lade afbetalingen på en bil køre i 20 år.


Svar #3
13. oktober 2010 af Sweppers (Slettet)

Det er rigtigt at ingen fornuftig långiver vil lade afbetalingen på en bil køre i 20 år, men sådan lyder opgaven nu engang.  


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

G = y/r * (1-(1+r)^-n)

116000 = 4621/0,025 * (1-(1+r)^-n)

1-(1+r)^-n = 116000/4621*0,025 = 0,62756979

1,025^-n = 1-0,62756979 = 0,37243021

-n * log 1,025 = log 0.37243021

n = - (log 0,37243021) / (log 1,025) = 40


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

B) og C)  i din anden tråd -


Skriv et svar til: Finansiel regning - Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.