Matematik

bestem en ligning for tangenten

14. oktober 2010 af jeanettejm (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der er søde at hjælpe???

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx=(y^2-1)/(x+2) , og grafen for f går gennem punktet P=(2,3).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
 

så er i søde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mathon

i (2,3)

              dy/dx = (32-1)/(2+2) = 8/4 = 2

tangentligning:

              y = 2x + b         gennem (2,3) hvoraf
             
              3 = 2·2 + b

              b = -1
dvs

tangenten i (2,3) har
ligningen
         
              y = 2x - 1
 


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.