Matematik

ligning

14. oktober 2010 af lene0054 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

3x-6+(4x+5)/3=2

x=5/3

er det rigtigt?? hvis ikke, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

3x-6+(4x+5)/3=2

indsætter x=5/3

3*5/3-6+(4*5/3+5)/3=

5-6+(20/3+5)/3=

-1+(20+15)/3/3 det giver ikke 2 så dit resultat er forkert



Svar #2
14. oktober 2010 af lene0054 (Slettet)

Hvordan skal jeg så løse ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af narmi (Slettet)

kom 5/3 ind i stedet for x og hvis du får 2 på venstre side så passer det med højre side ergo så har du det rigtige svar ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ligningen med brøkens nævner 3 for at slippe af med brøker:

9x - 18 + 4x +5 = 6

13x = 19

x = 19/13


Svar #5
14. oktober 2010 af lene0054 (Slettet)

mange tak #4! (o:


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.