Matematik

Lommeregner hjælp. 2 med 2 ubekendte.

14. oktober 2010 af Brisen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan udregner jeg 2 ligninger med 2 ubekendte, ved brug af min TI89. Kan godt gøre det i hånden. men det tager for lang tid når du skal gøre det 20 gange.

 F.eks

2x+3y=4

3x+y=-1

[EDIT] Jeg ved godt jeg havde tid til at slette den. Men således her kan fremtidige besøgende få noget godt ud af den.


Svar #1
14. oktober 2010 af Brisen (Slettet)

 never mind jeg fandt ud af det.
Til fremtidige besøg så gør man således.

solve(2x+3y=4 and 3x+y=1,x)

x=-1 y=2

"solve" kan findes ved at trykke F2 og så 1.

"and" kan findes i catalog som er 3 knapper over 8-tallet. Derefter skal du finde "and", lig mærke til at funktionerne er arrangeret alfabetisk.

[EDIT] Jeg ved godt jeg havde tid til at slette den. Men således her kan fremtidige besøgende få noget godt ud af den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af mathon

det var nu

                   solve(2x+3y=4 and 3x+y=1,{x,y})


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

i erkendelse af at elever ikke kan huske flere variable har TI  gjort at det er nok med   ,x)  så kommer den selv med alle variable.

undskyld kære elever, men det er sent og der har været et par svære spørgsmål, så trængte bare til at sige noget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2010 af Rina68 (Slettet)

Hvis du vælger >CUSTOM< og F3 og her vælger 4 får du en skabelon frem med solve( and , {x,y})


Skriv et svar til: Lommeregner hjælp. 2 med 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.