Kemi

Ligevægtskoncentrationer for galvanisk celle

15. oktober 2010 af fukaskarn (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej...

Hvordan finder jeg ligevægtskoncentrationerne for en galvanisk celle, hvor jeg har reaktionen:

Ag+ + Fe2+ -> Fe3+ + Ag

Mine start koncentrationer er:

[Ag+] = 0,10 M

[Fe2+] = 0,12M

[Fe3+] = 0,01M

Har desuden beregnet ligevægtskonstanten til 3,2

(Er mere interesseret i metoden end det endelige resultat)

Håber nogen kan hjælpe, på forhånd tak. 


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Ag+   +   Fe2+   --->   Fe3+   +   Ag(s)
0.1          0.12            0.01                                                         start
0.1-x       0.12-x         0.01+x                                                     ligevægt

hvor x = reaktionsgraden (extent of reaction)

K = [Fe3+] / [Ag+][Fe2+]

ntotal/V = 0.10 + 0.12 + 0.01 - x - x + x = 0.23 - x

K =                      ((0.01+x)/(0.23-x))                     = 3,2
           ------------------------------------------------
           ((0.1-x)/(0.23-x)) * ((0.12-x)/(0.23-x))  

Isolér for x. Mener jeg fik x = 0.0508. Herfra kan du beregne ligevægtskoncentrationerne.


Skriv et svar til: Ligevægtskoncentrationer for galvanisk celle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.