Matematik

Løs f(x) = 0

21. oktober 2010 af P.L. (Slettet)

 Skal løse f(x) = 0 for følgende funktion: 

f(x) = (x^2 - 5x + 4) (x^2 - 5x + 6) 

Har ingen ide om hvad jeg skal gøre, det er længe siden jeg har haft mat og er vand til at måtte bruge lommeregner, men må jeg ikke nu..

Håber der er nogle der kan hjælpe, vil meget gerne lære det ;) 


Svar #1
21. oktober 2010 af P.L. (Slettet)

 Tror måske jeg har den nu..

Man finder rødderne og faktoriserer og får (x -4) (x-1) (x-3) (x-2) også er løsningen x = 4 v x = 1 v x = 3 v x = 2 ? Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2010 af mathon

i en
reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med to rødder

     er
              • røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn

              • røddernes produkt lig med ligningens sidste led

hvilket du anvender to gange
til at finde rødderne i henholdsvis
                   
                       x2- 5x + 4 = 0       rod1 og rod2
og
                       x2 - 5x + 6 = 0      rod3 og rod4

og efterfølgende faktorisere
til
                 f(x) = (x-rod1)·(x-rod2)·(x-rod3)·(x-rod4) = 0
 

med sluttelig anvendelse af nul-reglen


Skriv et svar til: Løs f(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.