Matematik

nedskrivninger #3

21. oktober 2010 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg ska op til tavlen og redegøre for hvordan 'nedskrevet værdi' er udregnet i skemaet (se vedhæftede fil) og det volder mig store problemer - ka nogen forklare mig hvordan værdien er udregnet?

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: skema3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis du drejer skemaet 90 grader og giver os nogle kendsgerninger om nedskrivningerne, kan det være, vi kan hjælpe dig  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2010 af mathon

køleskab, Electrolux:     800 = 2000·(1-r)10         0<r<1
hvis det ellers er r,
der ønskes beregnet.

                                      solve(800 = 2000·(1-r)^10,r) | r>0 and r<1


Svar #3
22. oktober 2010 af jyden90 (Slettet)

for at ta fat i køleskabet er mit problem at jeg ik forstår hvordan man, ud fra de tre oplysninger (anskaffelsesår, anskaffelsesværdi og nedskrivningsår), kommer frem til en nedskrevet værdi på 800? er det fordi køleskabet ik nødvendigvis er 7 år gammelt endnu (hvis det er købt i slutningen af 2003) og det derfor kun er nedskrevet over 6 år? hvis det så nedskrives lineært med 200 om året får man jo efter 6 år en nedskrevet værdi på 800 (=2000 - 6*200) - men denne metode kan bare ik anvendes på de andre poster i skemaet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2010 af mathon

hvis det er 10 år

             800 = 2000·(1-r)10

             (1-r)10 = (800/2000) = 0,4

              1-r = 0,40,1

               r = p/100 = 1 - 0,40,1

               p = (1 - 0,40,1)·100                       årlig nedskrivningsprocent


Skriv et svar til: nedskrivninger #3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.