Matematik

HJÆLP! Procent

21. oktober 2010 af JullexD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa, har brug for hjælp til procent.

Af en tipsgevinst på 18500 kr. skal skattevæsenet have 15%.

Hvor meget får tipperen udbetalt?

Bagefter køber han en cykel til 2850 kr.

Resten sættes i banken til 9% pr. år.

Hvor meget kan tipperen ialt hæve i banken efter et år?

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først, hvor meget der betales i skat, dvs. 15% af de 18500kr.

Beregn dernæst, hvor meget der er tilbage, efter at have betalt skat, og efter at have købt ny cykel. Dette restbeløb sættes i banken til forrentning i 1 år til 9% pa. Bereng nu renten af restbeløb og beregn så, hvor meget der i alt er i banken efter 1 år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

Hvis skattevæsnet skal have 15%, så er der 85% tilbage til tipperen: 

85% af 18500 kr = (18500 : 100 * 85)kr = 15725 kr

Efter køb af cykel er der tilbage til at sætte i banken (15725 -  2850)kr = 12875 kr

Rente efter 1 år: (12875 : 100 * 9)kr = 1158,75kr

Han kan altså hæve: (12875 + 1158,75)kr = 14033,75 kr


Skriv et svar til: HJÆLP! Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.