Matematik

HJÆLP! Lineære funktioner i to variable

22. oktober 2010 af ChristianAN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med en matematik aflvering, hvor jeg ikke helt kan finde ud af den sidste opgave.

Jeg har fået følgende stillet til opgave:

Lad f(x,y) = 2x + 4y og beregn f(4,6), f(0,8) og f(5,10)??

Jeg er kommet frem til funktionen, på nedenstående måde, men ved ikke hvordan man beregner ovenstående?

f(x,y) = 2x+4y

<=> 2x + 4y = 6

<=> 4y = -2x 0 6

<=> y = -0,5x+1,5

Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2010 af peter lind

Du skal overhovedet ikke foretage de omregninger, du har gjort, men blot sætte de givne tal ind i funktionen. For den første f(4,6) = 2*4+4*6


Svar #2
22. oktober 2010 af ChristianAN (Slettet)

Måske jeg er helt blank. Men hvordan får du; f(4,6) = 2*4+4*6?

Skal jeg slette ikke gøre lige som ovenstående? Også selvom jeg skal finde niveaulinjerne N(8) og N(12)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Dit første punkt er f(4,6)

her er x = 4 og y = 6

Din funktion hedder f(x,y) = 2x + 4y

Nu sætter du dem ind i funktionen og får det som Peter lind fint har opskrevet, nemlig: f(4,6) = 2*4 + 4*6

Således er dit andet punkt f(0,8)

her er x = 0 og y = 8

Din funktion hedder (x,y) = 2x + 4y

Nu sætter du på samme måde ind og får, f(0,8) = 2*0 + 4*8

osv. ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2010 af peter lind

#2 Niveaulinjer er givet ved f(x,y) = 8 og f(x,y) = 12


Svar #5
22. oktober 2010 af ChristianAN (Slettet)

Mange tak for det! :D

Svaret er dermed f(4,6) = 2*4 + 4*6 = 32?

Mht. niveaulinjerne, er det så:

N(8) = f(x,y) = 2x+4y = 8

<=> 4y = -2x + 8

Isolere og reducere y, ved at dividere med 4 på begge sider

y = -0.5x * -0,25

Jeg takker mange mange gange for jeres hjælpen! :D


Svar #6
22. oktober 2010 af ChristianAN (Slettet)

y = -0,5x * -0,5 mente jeg


Svar #7
22. oktober 2010 af ChristianAN (Slettet)

y = -0.5x * 2 mente jeg :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2010 af peter lind

Du mener forhåbentlig y = -½x+2


Svar #9
23. oktober 2010 af ChristianAN (Slettet)

Ja ;-)

Men angående mit andet spørgsmål, vedrørede f(4,6) og niveaulinjerne, kan du fortælle mig om det er rigtigt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2010 af peter lind

Det er OK


Skriv et svar til: HJÆLP! Lineære funktioner i to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.