Matematik

Hvad angiver konstant leddet?

11. april 2005 af madsing (Slettet)
Hej,

jeg sidder med en opgave hvor i jeg skal angive stigningstallets og konstantleddets betydning i en liniær funktion.
Jeg har lavet en liniær regression

X-aksen er Forbrug/L
Y-aksen er Strækning/km

Mit bud:

Stigningstal(a): Hvad det koster at køre en 1 km.
Konstantled(b) Hvor mange liter benzin som der var i tanken før målingen startede.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Jeps.. helt enig :)

Svar #2
11. april 2005 af madsing (Slettet)

#1:

Stump,

håber du har ret ellers så....Ej godt lige med en bekræftelse.
Tak for det hurtige svar.

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2005 af frodo (Slettet)

jeg er ikke enig!

Hvis du ser på enheden for hældningskoefficienten:

Y/X = strækning/forbrug

når du får dette tal, står der 1 i tælleren, og det angiver altså hvor langt man kører på en liter benzin.

Og den næste: x=0 <=> y=b det angiver altså strækningen, hvor man er uden at have kørt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Hej Mads :)

Selvfølgelig har jeg ret.. ;) Hehe.. ej, ingen garantier.

Men jeg er kommet til at tænke på noget. Hvis du har en graf med y=strækning, m og x=forbrug, l så kan du jo ikke få en pris ind i det. Istedet får du jo hvor mange meter køretøjet kører pr. liter.

Ikke?

Beklager forvirringen, men læste lige dit spørgsmål forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2005 af frodo (Slettet)

*nævneren i stedet for "1 i tælleren"

Svar #6
11. april 2005 af madsing (Slettet)

#3/#4:

Glem det jeg har lavet en fejl...Det er strækning pr. kilometer.

Kan se både i begge mener det samme som mig...Så men tak for den gode tankevirksomhed...:)

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2005 af frodo (Slettet)

hva??

Svar #8
11. april 2005 af madsing (Slettet)

Hvor lang man kan kører pr. liter benzin...ik?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Nu tør jeg nærmest ikke skrive noget til denne opgave mere ;) Jeg ved ikke helt om jeg forstår dit indlæg i #6, men jeg vil mene, at hvis du har en graf med y=strækning og x=forbrug så får du hvor mange meter køretøjet kører pr. liter benzin (altså forbrug). Dette kan du se udfra formlen:
y=ax+b
s=a*l+b
Hvis vi ser bort fra b-værdien har du:
s=a*l
a=s/l
s måles i meter og l i liter, så det giver hældningstallet enheden meter pr. liter

Svar #10
11. april 2005 af madsing (Slettet)

Jeps, har klaret den...

//Mads...

Skriv et svar til: Hvad angiver konstant leddet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.