Matematik

vektor

23. oktober 2010 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

1)Beregn afstanden fra punktet R(3,5) til linien n: y= 3x -­ -2.
2)Angiv derefter en ligning for den cirkel, derhar R som centrum og n som tangent.

1) Jeg får denne opgave til Dist( P , l ) = 3,67, men jeg er ikke 100% sikker på opgaven .

Håber jeg I vil skrive et svar.

Venlig hilsen
Magnus


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

y= 3x -­ -2.
 

Hvor mange af minusserne gælder ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Du må gerne svare, når man spørger om noget -

Hvis vi antager, der skulle have stået y = 3x - 2, får vi Dist (R,n) =

|a*xo+b-yo| / √(a^2+1) = |3*3+(-2)-5| / √(3^2+1)

= 19 / √(10) ≈ 6

Cirklen hedder (x-3)^2 + (y-5)^2 = 19^2 / 10 =

(x-3)^2 + (y-5)^2 = 36,1

Hvad har det med overskriften at gøre ? ? ?


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.