Matematik

Omregn af renter !

24. oktober 2010 af immoblize (Slettet) - Niveau: C-niveau

har en rente på 5 % som er den årlige rente, skal omregne den årlige rente til månedlig rente. hvordan gøre man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

5% / 12måneder


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Ca. 0,4% rente om måneden

er dt bare dt ?


Svar #3
24. oktober 2010 af immoblize (Slettet)

altså en bank har en giver fast rente på 5% pr år. hvad svarer det til i månedlig rente?

tror ikke det er 5/12 hvert fald?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

ja dt er 5% om året, hvis du deler det til hvert måned så er det 5/12, du ve jo at der er 12 måneder om året

men jeg er ikk sikker :S


Svar #5
24. oktober 2010 af immoblize (Slettet)

tror ikke lige det er det svar :s tror der er en formel i spil


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

jaa med andre tal måske :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1+rår  = (1 + rmd)12    =>  rmd  = (1 + rår)1/12 -1


Svar #8
24. oktober 2010 af immoblize (Slettet)

hvordan ser den ud med de 5% i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Den årlige rente er lig med:

(1,05)^1

Den månedlige må derfor være lig med:

(1,05)^(1/12)


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#7

1+rår  = (1 + rmd)12    =>  rmd  = (1 + rår)1/12 -1   = (1+0.05)1/12 - 1  = 0.004074 = 0.4074%

og så er der vist et par stykker der skal læse lidt på deres fremskrivningsfaktorer.

man skal altid regne med fremskrivningsfaktorerne ikke med renterne.


Svar #11
24. oktober 2010 af immoblize (Slettet)

kan det så godt passe at den er 1.004074124 eller taster jeg forkert på lommeregner?



Svar #12
24. oktober 2010 af immoblize (Slettet)

ja samme jeg fik bare med at trække -1 fra :D

tak for hjælpen kieslich


Skriv et svar til: Omregn af renter !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.