Matematik

Ligning?

24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

Er denne ligning rigtigt lavet?

5 - (x+3) = 5 - (2x + 5)

- 5 x + 15 = - 10x + 25

25 - 15 = - 10x - 5x

5 = 5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

nej,

når der står 5- så betyder det ikke at 5 er minus,

det bliver :

5 -x -3 = 5 -2x -5

-x+2x = 5-5-5+3

1x      = -2

 x   =  -2


Svar #2
24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

Forstået, tak.


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.