Matematik

Denne her ligning

24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

Er denne her ligning lavet rigtigt?

3 - (x - 2) = 5 - (4 + 5x)

3 - x + 2 = 5 - 4 - 5x

5x  x = 5 - 4 - 3 - 2

6x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af anna0207 (Slettet)

 Nej.. Hvis man regner efter er værdierne forkerte.

Jeg ville sige sådan her.. 

3 - (x - 2) = 5 - (4 + 5x)

3 - x + 2 = 5 - 4 - 5x

-x + 5 = 1 - 5x

4x = 1 - 5

4x = -4

x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af NNM12 (Slettet)

Nej. Det første skridt er rigtig nok. Altså: 3 - x + 2 = 5 - 4 - 5x er rigtigt.

Prøv at isoler x på den ene side og tallene på den anden side af lighedstegnet.

Du skulle gerne ende op med 4x = -4


Svar #3
24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

#1 Men hvad gjorde du af 2, 3 & 4 i linje 3?


Svar #4
24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

Skal x'erne ikke på den ene side og tallene på den anden også?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2010 af anna0207 (Slettet)

 På venstre side adderede jeg 3 og 2.. Og på højre side minussede jeg 5 og 4..


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2010 af anna0207 (Slettet)

 Jo det gjorde jeg også .. jeg reducerede bare før jeg gjorde det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2010 af studienord (Slettet)

Du skal bare gøre det sådan:

3-(x-2) = 5 -(4+5x)

3-x + 2 = 5-4-5x

-x+2+3=5-4-5x

-x+5=-1-5x

-x+5x=-1-5

4x=-6

x = -6/4

x=-3/2


Svar #8
24. oktober 2010 af NFLBoy7 (Slettet)

Tak allesammen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2010 af anna0207 (Slettet)

 # 7

Det er forkert det du har gjordt.

I i linje 3 står der på venstre side: 5-4-5x

Og i 4 linje skriver du at 5-4 giver -1. (Det skulle så give 1)


Skriv et svar til: Denne her ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.