Matematik

bestemt samtlige løsninger til diff

25. oktober 2010 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har vedhæftet et spørgsmål med tilhørende svar, er der nogen der kan fortælle mig hvorfor facit bliver som det gør med sinus og cosinus? :S

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

Jeg vil også godt ha et svar på denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af mathon

korrektion


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

Tak, men det forklarer mig stadig ikke hvordan sinus og cosinus kommer ind i billedet, er det en regel eller en formel der siger det? og i så fald hvilken? :)

altså jeg skal have rødderne til at give -3 og sætte dem ind i den generelle formel der siger y=Aer1x+Ber2x ikke sandt? Og hvad sker der så? :) sin(2x) og cos(2x) kommer jo bare ud af det blå :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

ja. Det ville give mening hvis jeg vidste noget om dette i forvejen, men lå syg da det blev gennemgået. Så ville være rigtig rigtig glad hvis du ENKELT ville forklare mig hvordan sinus og cosinus hopper ind i lige præcis denne opgave. Med ord. Ville virkelig være hjælpsomt!


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

Jeg vil nemlig rigtig gerne forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2010 af science1 (Slettet)

Er der ikke nogen der kan svare lidt enklere på mit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2010 af mathon

matematikken er blandt meget andet
udviklet for at kunne forklare,
hvad almindeligt dagligdagssprog ikke kan forklare.

Differentialligninger er et typisk eksempel herpå.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2010 af science1 (Slettet)

Så du kan ikke fortælle mig hvor sinus og cosinus kommer fra når du ikke skal bruge to-tre siders formler og beviser? okay.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2010 af mathon

i #10 bruger du udtryksformen
                                                      "fortælle"
men
i # 6
var kravet                             "...hvis du ENKELT ville forklare mig hvordan sinus og cosinus hopper ind.."

...at fortælle dig, er nemt nok

                                            men at forklare noget særdeles kompliceret enkelt

er ligesom lidt naturstridigt


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2010 af mathon

...erkendelse er oftest dramatiske opgør med forkerte, personlige formodninger
og kamp med "genstridige" begreber.
Men  uden kamp - næppe nogen erkendelse...


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2010 af Euroman28

At finde løsningen til den ligning er nemmere end at låne penge i banken.

Det bavianer her på siden glemmer at fortælle er.

du har en ligning y'' + 6y' + 13y = 0

Den ligning er homogen idet den er lig nul. Hvis man skal finde en general løsning så skal man først løse den tilhørende karakter-ligning som er

y^2 + 6y + 13 = 0.

Denne ligning har komplekse tal som rødder, idet diskriminaten d < 0.

Antag at det komplekse tal y udtrykkes y = a+ib

Den generelle løsning er da

y = A * e^(a*x) * cos(b*x) + B*e^(a*x) *sin(b*x)

På den måde forekommer løsningen i spg 1....

Ha en god dag :)

Vh Frederik

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2010 af mathon

...og
         er i baviankategorien fortælling - simpel opremsning

og dermed ikke i

         baviankategorien forklaring    ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. oktober 2010 af Euroman28

Det ville jo for pokker have været nemmere istedet for lave den her tråd så lang at I havde fortalt den unge dame at hun skulle slå op i hendes bog og kigger under generel løsning af anden ordens differential ligninger.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. oktober 2010 af mathon

...nemmere ja ...

men
stadig har du ikke forklaret, hvorfor
                                                                 a = 2 med en kort udredning


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. oktober 2010 af Euroman28

#16
 

...nemmere ja ...

men
stadig har du ikke forklaret, hvorfor
                                                                 a = 2 med en kort udredning

a bliver lig med 2 i henhold til definitionen for den generelle løsning for en anden ordens differential ligning med komplekse rødder.

Det er det korteste jeg kan sige det med :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. oktober 2010 af mathon

...matematisk helt korrekt
men
formentlig noget kompliceret for en person uden kendskab til "den generelle løsning for en anden ordens differentialligning med komplekse rødder."      ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. oktober 2010 af Euroman28

Tjo, men hvis man går på en videregående udd som involver differential ligninger, så kender man helt sikkert komplekse tal.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: bestemt samtlige løsninger til diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.