Matematik

brøk haster

25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

27 % = brøk  ? = 27/100?                                              10 % = brøk ?                                                100 % = brøk ?

evt metode til omskrivning til brøk?

2/5 = procent                                   7/10= procent = 70 %???? evt metode

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man omregner et tal til % ved at gange tallet med 100% , idet 100% = 1 .

Tilsvarende omregnes et tal givet i % ved at gange det med 1/100 (altså ved at dividere med 100).

F.eks. 2/5 = (2/5)·100% = (2·100/5)% = (200/5)% = 40% .

10% = 10·(1/100) = 10/100 = 1/10 = 0,10


Svar #2
25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

Jamen kan du formulere det lidt mere forstående forstår det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

sprogligt:

pro cent betyder pr hundrede

27% betyder altså 27 pr 100 som også er 27/100

2/5 til %     2 ud af 5 svarer til      40 ud af 100 (der er forlænget til 100)  = 40%

10 % = 10 ud af 100 = 10/100 =1/10

7/10 =70/100 = 70%


Svar #4
25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

så 10 % = 1/10 og 100% = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er rigtigt, og det er jo også nævnt i #1.


Svar #6
25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

Jamen tusinde tusinde tak :))))


Skriv et svar til: brøk haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.