Matematik

ADDITION MULTIPLIKATION DIVISON SUBTRAKTION HASTER

25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

Addition: 6/24+ 8/12=          4/6+3/5=          Jeg ved godt hvordan man addere bare ikke når nævnern er forskellige  evt metode?

Subtraktion: 3/4- 1/2=        56/64-16/24=     Jeg ved godt hvordan man subtraktionere bare ikke når nævnern er forskellige evt metode?
 

Multiplikation 1/5* 4/6=        Jeg ved godt hvordan man multiplikatonere bare ikke når nævnern er forskellige evt metode?

Divison        12/17 : 6/52=     Jeg ved godt hvordan man divisonere bare ikke når nævnern er forskellige evt metode?
 

På forhånd tak?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

For addition og subtraktion skal du finde mindste fællesnævner før du kan lægge sammen og trække fra.

Multiplikation og division er det samme uanset hvordan nævnerne er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

4/6+3/5

4/6=20/30

3/5=18/30

20/30+18/30=38/30 KAN FORKORTES TIL 19/15


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man adderer og subtraherer brøker ved først at forlænge brøkerne til de har samme nævner (man finder fællesnævner). Dernæst kan de forlængede tællere lægges sammen eller trækkes fra uden videre, da brøkerne er af samme slags.

F. eks. (a/b) + (c/d) = (a·d)/(b·d) + (c·b)/(d·b) = (a·d + b·c)/(b·d)

Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tællerne samme for sig og nævnerne sammen for sig.

F. eks. (a/b)·(c/d) = (a·c)/(b·d)

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

F.eks. (a/b):(c/d) = (a/b)·(d/c) = (a·d)/(b·c)


Svar #4
25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

kan du ikke prøve med tal forstår det ikke med abcd :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

1/5.4/6

Du ganger 1.4=4

Du ganger  5.6=30

4/30 hvilket kan forkortes til 2/15


Svar #6
25. oktober 2010 af annahansen2 (Slettet)

hmmm?? er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så læs forklaringerne i #3, der er skrevet med ord.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Jeg prøver lige en gang til

hvis du skal finde 1/2 af  1/4

kan du tegne et rektangel

marker" 1/2 først

så 1/4

det giver 1/8


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

www.matema10k.dk/index.php

kan du prøve og der er nogle eksempler, der er gennemregnet, hvis du klikker på "vis eksempel".


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2010 af Barbi123 (Slettet)

 
 Hvis du klikker på denne link så har jeg nogle eksempler

Vedhæftet fil:Matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2010 af Barbi123 (Slettet)

#10 rettelse i vedhæftning

Vedhæftet fil:Matematik.docx

Skriv et svar til: ADDITION MULTIPLIKATION DIVISON SUBTRAKTION HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.