Matematik

Udregn ligning med to ubekendte værdier

26. oktober 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :)

Har nu siddet og knoklet med en ligning, som jeg på ingen måde kan løse uden hjælpmidler, så håber der er nogle kloge hoveder derude, som vil hjælpe :)

Følgende ligning er: 4x + 3y = 0 , 5y = 29 + 3x. Løs denne opgave med enten "Lige store koefficienters metode" eller "sub-metoden". 

På forhånd tak!

På 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af dnadan (Slettet)

Se på følgende eksempel:

Det kan være det hjælper :-)

Vedhæftet fil:Ligningssystemer.doc

Svar #2
26. oktober 2010 af jossiee (Slettet)

 Jeg forstår skam metoden, men jeg får en masse brøker, som ikke er til at regne med og minus tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af mathon

I:   4x + 3y = 0                                  I multipliceres med 3 og kaldes III
II:  -3x + 5y = 29                              II multipliceres med 4 og kaldes IV

III: 12x + 9y = 0
IV: -12x + 20y = 116                      III og IV adderes

               29·y = 116

               y = 4                                 som indsat i   I: 4x + 3y = 0  giver

               4x + 3·4 = 0
               x + 3 = 0

               x = -3
 


Svar #4
26. oktober 2010 af jossiee (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen. Det var jeg sandsynligvis ikke selv kommet frem til :)


Skriv et svar til: Udregn ligning med to ubekendte værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.