Matematik

Matematisk spørgsmål

26. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg regner standardafvigelsen ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

ved hjælp af et CAS-værktøj.  Hvilket et bruger du??


Svar #2
26. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet)

 Hvad er CAS-værktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af NikolajOlsen

Det kan f.eks. være en speciel lommeregner. Du kan dog også gøre det i hånden, hvis du har et begrænset antal tal.

Først udregner du variansen. Den består af en brøk med tæller og nævner.

Tælleren: Summen af kvadrerede afvigelser. Lad os antage, at vi har 5 tal - 3,6,8,12,16. Først finder vi gennemsnittet. Det er 9. Nu finder vi så, hvor langt der er mellem hvert tal og gennemsnittet og sætter det i anden. Det vil sige: (3-9)2 + (6-9)2 osv. Det giver i alt 104.

Nævneren er antal tal minus 1. Her er det 5-1 - altså 4.

Variansen bliver altså 104/4 = 26.

For at få standardafvigelsen tager du kvadratroden af variansen. Det bliver cirka 5,1 her.


Svar #4
26. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet)

Hvad så når tallene er: 6, 3, 5, 11, 6,7, 4, 9, 4,7 ..

Undskyld forstyrrelsen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er det : 6, 3, 5, 11, 6, 7, 4, 9, 4, 7 ..altså hele tal ?  10 tal ?

så udregnes gennemsnittet g = (6+3+5+11+...+7)/10  = ...

dernæst udregnes variansen Var =   ( (g-6)2 + (g-3)2 + (g-5)2 + .......+(g-7)2 )/(10-9)  = ......

og tilsidst standardafvigelsen = √(Var) = .....


Svar #6
26. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet)

 Tak nu forstår jeg næsten..

Forstår bare ikke helt hvad du mener her?

 g-7)2 )/(10-9) = ......


Skriv et svar til: Matematisk spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.