Matematik

Ligning

26. oktober 2010 af --Mee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til at lave en ligning ud fra nogle oplysninger - det handler om mængde og pris og skal finde funktionen for afsætning!

Man afsætter i øjeblikket 10.000 stk.til 780 kr. pr. stk.

Ifølge analyser vil salget ved en pris på 450 kr. være 22.000 stk. Afsætningsfunktionen beskrives ved et linært forløb og afsætningen vil ændres med 400 stk. når prisen ændres 10 kr. både i op og nedadgående retning.

Jeg skal vel bergene hældningen vha. alpha, men har svært ved at gribe det an!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

du har to punkter på din graf over afsætningen, nemlig (780,10000) og  (450,22000)    beregn hældningen ved formlen a = (y2-y1)/(x1-x2)       indsæt derefter et af punkterne i formlen    y - y1  = a*(x - x1)  og du finder ligningen.

jeg får at afsætningen ændres med 400 stk når prisen ændre med 11kr.


Svar #2
26. oktober 2010 af --Mee (Slettet)

Jeg får hældningen til 0,0275, men er det ikke meningen den skal blive minus - afsætningskurven er vel faldende?

Forstår ikke din anden formel - du nævner y og x (uden 1 og 2), hvilke tal er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

grafen for afsætningsfunktionen er en lineær funktion  så   y = ax + b        de variable x og y her er dem som også er i min anden formel.

hvad hældningen bliver afhænger af hvad du har på x-aksen og y-aksen.  Hvad vil du have ud af x-aksen ??


Svar #4
26. oktober 2010 af --Mee (Slettet)

Det skal være mængden der skal være ud af x-aksen..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

så skal punkterne være (10000,780) og  (22000,450) og hældningen bliver -0.0275,    hvilket svarer til et prisfald på 11 kr når mængden stiger med 400stk.


Svar #6
26. oktober 2010 af --Mee (Slettet)

Så ligningen for afsætningen kommer til at hedde y = -0,0275x + 1055 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

nemlig


Svar #8
26. oktober 2010 af --Mee (Slettet)

Fantastisk :) Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.