Matematik

Separation af variable

26. oktober 2010 af albo04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hei alle,

jeg har en opgave med Separation af variable, men er ikke helt sikker på hvordan man helt gør.

opgaven:

Vis ved hjælp af separation af variable og lommeregneren, at differentialligningen.

(dy/dt)=y(b-ay)

har løsningen:

y=(b/a)/(1+e^-bt)

Jeg kan heller ikke finde ud af at plotte den rigtig ind på lommeregneren

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af peter lind

Separation af variable betyder at du skal samle alt om y på den ene side af lighedstegnet og alt om t på den anden. I det aktuelle tilfælde få dy/(y(b-ay)) = dt. Derefter integrerer du på begge sider.


Skriv et svar til: Separation af variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.