Matematik

Hurtig hjælp til noget 2.gradsligning?

26. oktober 2010 af GummiiAnden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! Jeg sidder netop og skriver matematikaflevering, som skal afleveres i morgen. Men jeg har selvfølgelig problemer med at løse den sidste opgave, som lyder:

"I et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved

P: y = x^2-4x+3

l: y = -x+b

hvor b er et tal.

e) Bestem for enhver værdi af b antallet af skæringspunkter mellem P og l.

Jeg har fået et hint om, at jeg skal opstille en ligning, som bliver en andengradsligning, og derefter bruge diskriminantovervejelser til at argumentere for antallet af skæringspunkter via ligningen.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af dnadan (Slettet)

Nydeligt hint må jeg sige, dvs:

x^2-4x+3=-x+b, lav dette om til ax^2+bx+c=0, hvorefter du benytter om d=0 osv.

Som reference kan du kigge på:


Svar #2
26. oktober 2010 af GummiiAnden (Slettet)

Tak for dit link og svar. :)

Jeg forstår godt hvad jeg skal gøre det, men ikke helt hvordan jeg gør det. Nemlig hvordan får jeg lavet ligningen om til en andengradsligning? Det vil jo blive: x^2-3x+3-b=0. Eller skal jeg indsætte et tilfældigt tal på b's plads og så finde diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af dnadan (Slettet)

x^2-3x+3-b=0

d=b^2-4ac

a=1, b=3, c=3-b

Indsæt og bestem d>0 og d=0

I dokumentet er et lignende eksempel 6, side 4.


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til noget 2.gradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.