Matematik

Cylinder beregning.

26. oktober 2010 af juliejensen1995 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Diameteren i grundfladen er 6 cm.

beregn grundfladens areal? hvordan gør man det ..

samt hvordan beregner man dåsens omkreds??

hvor stor er højden i cylinderen (1 decimal), når dens rumfang er 0,45 L?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for arealet af en cirkel A = πr2 , hvor r er cirklen radius, Diameteren d = 2r .

Cirklens omkreds er O = 2πr = πd .

Cylinderens rumfang er V = πr2·h = A·h .

Kendes rumfanget og grundfladens areal, kan cylinderens højde findes.


Skriv et svar til: Cylinder beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.