Matematik
HJÆLP!! AREAL?
Grafen for funktionen f(x)=x4 - 13x2+36. Grafen skærer førsteaksen i punkterne S1(-3,0), S2(-2,0), S3(2,0) og S4(3,0). I første og anden kvardrant afgrænser grafen for funktionen sammen med førsteaksen en punktmængde M, som har et areal.
Bestem arealetaf M?
Har forstået jeg skal integrere med de forskellige grænser (skæringer med x-aksen) men der er 4? hvad gør jeg så``??
Svar #1
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen f(x) skifter fortegn i hvert af nulpunkterne. Beregn derfor de bestemte integraler
r∫s f(x) dx , hvor (r,s) = (-3;-2), (r,s) = (-2;2), og (r,s) = (2;3) og læg de absolutte værdier af de tre integraler sammen til arealet af M.
Svar #2
26. oktober 2010 af 1518854 (Slettet)
undskyld forstår det ikke helt. jeg skal først integrere funktionen f(x) med intervallerne -3 og -2 ? og så bagefter med -2 og 2? osv? hvordan ved jeg hvilken der er øvre og nedre grænse??
Svar #4
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)
#3
Beregn de tre integraler, jeg beskrev i #1 og læg de absolutte værdier af de tre integraler sammen. Den absolutte værdi af hvert integral repræsenterer arealet af en del af M.
Skriv et svar til: HJÆLP!! AREAL?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
