Matematik

Funktioner

26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har et lille spørgsmål, som jeg er meget i tvivl om

Hvordan løser man ligningen f(x)=3?

PÅ forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Det giver ikke rigtig mening. Der må være noget mere tekst til den opgave.


Svar #2
26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet)

Jo, det er en liniær ligning, som går igennem igennem punkterne (2,10) og (-3,0).


Svar #3
26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Forskriften har jeg regnet frem til, at det bliver y=2x+6


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Nu skal jeg lige være helt med. Går opgaven ud på, at du skal finde en ligning for den funktion, der går gennem ovenstående punkter og derefter løse ligningen f(x) = 3?


Svar #5
26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet)

 ja lige præcis, undskyld den lidt dårlige forklaring, men ja, det er hvad jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Hehe, det er skam helt i orden, klokken er mange, vi er trætte. ;-)

Men du har regnet ganske rigtigt, funktionen lyder f(x) = 2x + 6.

Løs nu ligningen f(x) = 3 ved at sætte 3 ind på f(x)'s plads, og bestem x.


Svar #7
26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet)

 altså, så det kommer til at hedde f(3)=3?


Svar #8
26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet)

 nåårrh, nej. Jeg har forstået. Tak skal du have for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, nej ... Løs ligningen f(x) = 3 ved at sætte 3 ind på f(x)'s plads. Altså:

3 = 2x + 6 ...

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Godt nok. Fortsat god aften!


Svar #11
26. oktober 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Jah, det slog mig, da jeg havde læst dit svar ordentligt igennem :)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.