Matematik

Bestem en ligning for parablen

27. oktober 2010 af dalli (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel går igennem punkterne (0,39, (-2,9) OG (2,1). Bestem en ligning for parablen.

Hjælp mig med at løse ovenstående opgave på forhånd tak det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af mathon

    y = ax2 + bx + 39

                                                   indsæt de to øvre koordinatsæt

og du har to ligninger med to ubekendte i a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

y=ax2+bx+c

indsætter (0,39)

39=a*02+b*0+c          c=39

indsætter (2,1)

1=a*22+b*2+c           1=4a+2b+39

indsæt selv (-2.9)         og få endnu en ligning

løs ligningerne (3 ligninger med 3 ubekendte, hvoraf vi allerede har fundet c


Skriv et svar til: Bestem en ligning for parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.