Matematik

uligheder - er denne udregning korrekt ??

27. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

hej

er denne udregning korrekt ??

¦2x-2¦> x-1
= 2x-2 > x -1
= 2x - 2 + 2 > x-1+2
= 2x > x+1
= 2x/2 > x +1 /2
= x > 0,5
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af Duffy

Det er skrup-forkert !


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har:

|2x-2| > x-1 ⇒

(2x-2 > x-1 ∧ 2x-2 ≥ 0) ∨ ( -2x+2 > x-1 ∧ 2x-2 < 0) ⇒

(x > 1 ∧ x ≥ 1) ∨ (3x < 3 ∧ x < 1) ⇒

x > 1 ∨ x < 1 ⇒ x ≠ 1


Skriv et svar til: uligheder - er denne udregning korrekt ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.