Matematik

løs ligning!

28. oktober 2010 af asshack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen 3(2x+1)=4x+9.

gang ind i paranteserne: 3+6x+3=4x+9

er dette korrekt og hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af mathon

                 6x + 3 = 4x + 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

3*(2x+1) = 3*2x + 3*1 = 6x+3

6x + 3 = 4x + 9    1. træk 4x fra på begge sider,  2.  træk 3 fra på begge sider   3.  divider med 2 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

3(2x+1)=4x+9

6x+3=4x+9

6x-4x=9-3

2x=6

x=3

prøv at øv, dig på nogle ligninger af samme slags, så skal du nok blive god.


Skriv et svar til: løs ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.