Matematik

Bestemmelse af tangentens ligning

28. oktober 2010 af Jackoni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg kunne virkelig godt bruge lidt hjælp til følgende 2 opgaver

Opgaven lyder:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

a) f(x)=√(x+x)      P(4,6)

b) f(x)=3x^(2)-(1/x)     P(1,f(1))

Ville virkelig sætte pris på en hjælpende hånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0;f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

y=ax+b

hældningen a = f'(x) find denne

indsæt (x,y) og a  og find b af ligningen


Skriv et svar til: Bestemmelse af tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.