Matematik

Hjælp

28. oktober 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej .... Kan i hjælp mig med at løse de følgende opgaver....

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskrift. N(t)=100*e0,23t

Bestem N(0) og N(3)..

Det har jeg gjordt her..

N(0)=100*e0,23*0 =100

N(3)= 100*e0,23*3 =250,929

 Angiv fordoblingstid og vækstraten pr. døgn? Hvordan finder jeg fordoblingstid og vækstraten pr. døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Fordoblingstiden eller fordoblingskonstanten T2 er givet ved T2 = log(2)/log(a)

Hvis t er timer, skal du jo blot sætte 24 ind på t's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme opgave, som også kører (lige nu) i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=910238 

hvor en diskussion er i gang.


Svar #3
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Jeg forstår det stadig ik........


Svar #4
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Hvordan finder jeg (a)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

a er e0,23, men du kan lige så godt bruge Andersens eksempel fra dit andet spørgsmål.


Svar #6
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Log 2 : (Log e0,23) log (1,25)

svaret er 3,10 passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det ser rigtigt ud.


Svar #8
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Hm Er du sikker på det ? :)... jeg synes det ser forkert ud :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Det gør det også, var ikke lige vågen.

Hvor kommer log(1,25) fra?


Svar #10
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

e0,23= 1,25


Svar #11
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Log 2 : log 1,25


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Nej, det er tilnærmet 1,2586. Brug e0,23, det er mere præcist.


Svar #13
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

ok..takk...vækstraten er :25,86 %


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ja, dog ikke per døgn.


Svar #15
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

hvordan finde jeg den på pr.døgn


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Sæt e0,23 i 24., træk 1 fra og gang med 100.


Svar #17
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

mener du : (e0,23 24)-1*100 ...det giver 0!!!! iam lost


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder

T2 = ln(2)/k, hvor k = 0,23.

Altså T2 = ln(2)/0,23 = 3,014

#16 -- Tiden i forskriften er regnet i døgn, ikke i timer.


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#17

Vækstraten er e0,23 -1 = 25,86% , og det er pr døgn.


Svar #20
28. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

ok.. tusind tak til jer


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.