Matematik

bakterie kultur HJÆÆLP!

28. oktober 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sidder lidt fast med opgave som jeg frivilligt har valgt at prøve og løse:

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften 

N(t)=100*e0,23t

Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingstiden og vækstraten 

skal 0 og 3 så bare sættes ind der hvor der står t? eller hvordan kommer den til at se ud efter ?... 

Tak på forhånd håber i kan hjælpe med venlig hilsen Kvist. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man beregner N(0) og N(3) ved at indsætte t = 0 og t = 3 i forskriften for N(t) .


Svar #2
28. oktober 2010 af Walsh (Slettet)

så havde jeg ret tak. men forstår ikke det med fordoblingskonstanten T2=ln(2)/k ? det forstår jeg ikke noget af i den her sammenhæng desværre nogen der kan hjælpe ? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordoblingstiden er den tid T2, der skal gå, for at N er blevet fordoblet:

N(T2) = 2·N(0) ,hvoraf

2·100 = 100·e0,23T2 ,

dvs, man skal løse ligningen

e0,23T2 = 2 , hvoraf

0,23·T2 = ln(2)

hvilket er din formel med k = 0,23


Skriv et svar til: bakterie kultur HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.