Fysik

Newton

28. oktober 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Hej

er der nogen der ved hvorfor Newtons 1 lov er overflødig, el. hvorfor lov 2 indeholder både lov 1 og 3. Jeg har behov  for en forklaring.

Tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af peter lind

Inertiens lov: Løs bevægelsesligningerne når kraften er 0.

Lad et andet system bevæge sig langs x-aksen med konstant hastighed v. Kald koordinatsystemet y. Sammenhæng mellem x og y koordinaten for en partikel vil være givet ved y-x = k +v*t, Find ud af dette sammenhængen mellem accelerationen i de 2 systemer.


Svar #2
28. oktober 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Eh jeg ville bare have en simpel forklaring uden brug af matematik, da jeg kun har det på c-niveau og sikkert ikke kan udføre ligningerne. Jeg læste bare at lov 1 bare var lidt overflødig, og det kunne jeg ikke forstå. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af Argus (Slettet)

Første lov fortæller, at hvis en genstand ikke påvirkes med nogen kraft, fortsætter det ligeud.

Anden lov forklarer hvordan en kraft får et objekt til at ændre bevægelse. Hermed også at et objekt ikke ændrer bevægelse hvis der ikke er nogen kraft, hvilket er første lov.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2010 af peter lind

Det kan altså ikke klares uden at man regner på Newtons anden lov. Hvis du løser bevægelsesligningen for a = 0  får man x= x0+v*t altså en bevægelse med konstant hastighed. Til den anden kan jeg sige at man får at accelerationen og dermed kræfterne bliver ens i de 2 systemer.


Svar #5
28. oktober 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Okay tak for dit svar.  


Skriv et svar til: Newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.