Matematik

16/16 = 1 eller 0??

28. oktober 2010 af mathise (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg er ved en opgave hvor jeg siger 16/16 = 1 men så går stykket ikke op og det gør det kun når jeg siger 0 (jeg skal nemlig sætte resultatet ind i et andet stykke og der tjekker jeg det)

men kan det passe at 16/16 giver 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Nej, det giver 1.

Hvad er det andet stykke?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

(Man deler 16 pizzaer mellem 16 personer, hvor mange pizzaer får hver person?)


Svar #3
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

De får 1 hver, men tænkte bare om jeg så ikke kunne skrive 0 da der var 0 tilbage så det hele ville passe sammen med resultaterne . Det ser dog ud til at det gør en noget stor forskel .


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du må hellere undersøge, hvorfor din oprindelige opgave går galt, hvis du er nødt til at lave den slags antagelser for at få den til at gå op.

Hele talsystemet er i grunden bygget op på den store forskel, der er mellem 0 og 1.


Svar #5
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

ok tak så prøver jeg at gå det igennem igen. og jeg vidste ikke om det sidste, men det ser ud til jeg ikke skal sætte 0 på 1 plads igen nogensinde for at få noget til at gå op kan godt se forskellen nu


Svar #6
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

Hej igen :=) tusind tak for hjælpen har lige været det hele igennem og jeg var kommet til at skrive plus istedet for minus mellem parenteserne så det var ikke 16/16 men 0/2 og så passer den jo bedre , det hjælper at gå opgaven igennem. tusind tak igen


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2010 af Euroman28

Altså,

Tænk dig om Hvis du har 16 venner og I har 16 øl. Hvor mange kan I så få hver? 1!

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: 16/16 = 1 eller 0??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.