Matematik

Parameterfremstilling for linje

29. oktober 2010 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en parameterfremstiling for linjen med ligning: y = -1*x+5. 

Der må meget gerne være medfølgende forklaring på, hvad + hvordan I gør :) På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find koordinaterne til et punkt Q på linien og bestem en retningsvektor v for linien. Parameterfremstillingen for et vilkårligt punkt P på linien har da formen

OP = OQ + tv , t ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2010 af PeterValberg

Et punkt på linjen findes lettest ved at sætte x = 0

y = -1·0 + 5 = 5

dermed er givet et punkt P0 på linjen:     P0(0,5)

Som retningsvektor kan hældningskoefficienten bruges (tilvæksten på x over tilvæksten på y)   

Dermed skulle parameterfremstillingen være klar:


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
31. oktober 2010 af stranded (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, det var gode forklaringer :) 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.