Fysik

Tryk

29. oktober 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde barometerstanden. Jeg har dybde = 35 cm og  tryk=1006 hPa

Hvordan finder jeg denne?

har en funktion ax+b ud fra nogle flere værdier. Er det så at sætte y 0, så jeg kan finde det atmosfæriske tryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tales der om dybde under havoverfladen?


Svar #2
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Der er bare en endnu ukendt væske


Svar #3
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 er det ikke bare den atmosfæriske luft som altid?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal kende/beregne tyngden af den væskemængde, der er over barometeret, idet trykket fra væsken skal trækkes fra detsamlede tryk for at få barometerstanden, som er atmosfærens tryk.


Svar #5
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Over barometeret er der vel luft? Jeg har en funtion 0,73x+980. Skal jeg sætte x= 0, så finder jeg den vil lige over ´, og kan trække det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo barometerstanden, trykket af atmosfærens luftsøjle ved havets overflade, du skal finde. Du har en trykmåling ved 35 cm's dybde i en ukendt væske. Hvad går opgaven ud på?


Svar #7
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvad barometerstanden var den dag, tallene blev målt.

cm      5             10      15        20      25      30            35

hPa    984      988     992     996    999     1003       1006

forskrift for sammehæng: 0,7357x+980,71
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det må så være forskriften for x=0 . Så skal du måske finde massefylden af væsken?


Svar #9
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 densiteten, ja Og jeg skulle så trække 980,71 fra 1 atm ikke?


Svar #10
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 jeg må desuden indrømme, at jeg ikke fatter det med barometerstanden. B=p + rho * g * h

Så afhænger B jo af hvor langt mand er nede i vandet.?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det må være

P = B + ρgx

hvor B er barometerstanden og P er trykket ved dybden x i væsken. Den lineære regression gav dig de to koefficienter B og ρg . Tilbage er nu at finde ρ .


Svar #12
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

 Ja , men P, hvad skal jeg vælge P til at være? Desuden kan jeg ikke se hvordan jeg stadigt skal finde barometerstanden. Barometerstanden må da være trykket i væsken + luften ovenover?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Barometerstanden er atmosfærens tryk alene. Det er konstanten B = 980,71hPa  i den lineære regression.

Trykket P(x) er det målte tryk som funktion af dybden x i væsken.


Svar #14
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Problemet for mig er, at en atm normalt svarer til 101325. men har løst det nu. Jeg gik jo og troede at det var i Pa, men det er jo hPA, så den svarer jo næsten til tabelværdien for en atm på 101325!

men min bog siger og at B=p + rho*g*h ved at isloerer p bliver til:

p= - pgh+B, hvilket jo er rigtig, men ikke det du siger?t??


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er jo også derfor, at det er vigtigt at beholde enhederne på de forskellige konstanter.


Svar #16
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Aha. Densiteten er vel så mit a= 0,7357 /9,82 = 0,07 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke densiteten. Du har kun angivet et tal, men densiteten har en enhed. Du fangede ikke pointen i #15?


Svar #18
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Måske ikke Min enhed for a er vel hPa, 0,7357 hPa ?


Svar #19
29. oktober 2010 af slapdack (Slettet)

Jeg er faktisk lidt blank på den..


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19

Din enhed for dybden x er jo i cm, så coefficienten b kommer ud i hPa/cm .


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.