Matematik

f'(-4) ud fra grafen..

29. oktober 2010 af bullern (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem f’(-4) ud fra grafen

Jeg forestiller mig der er tegnet en tangent i punktet -4. Her er hældningen negativ. -4 er funktionen af f’ og f’ må derfor have en tilsvarende x-værdi.
Den tilsvarende x-værdi til -4 er 1,25.

.. Og hvad søren gør jeg så? :(  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af Yow! (Slettet)

...aflæs din y-værdi, når x = 1,25....


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er svært at gennemskue, hvad du gør, ud fra din forklaring.

Du skal bestemme f'(-4) ud fra grafen? Dette er hældningen til tangenten for grafen i punktet (-4 , f(-4)) . Du har tegnet grafen, og du har tegnet tangenten i dette punkt. Så kan man beregne hældningen ud fra to punkter på tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

lav en tangent til din f(x)-graf i punktet (-4,f(-4)),   tangentens hældning er lig med f '(-4)


Svar #4
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Jeg kender IKKE funktionsforskriften, så hvordan beregner og finder jeg punktet af (-4,f(-4))? - Kan jeg blot aflæse et sted på grafen hvor hældningen til tangenten er -4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfor vil du have hældningen til at være -4? Du skal finde hældningen til grafens tangent i punktet
(-4, f(-4)). Tegn tangenten i dette punkt, og bestem tangentens hældning ved at aflæse to punkter på tangenten.


Svar #6
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Men hvordan finder jeg f(-4) når funktionsforskriften er mig ukendt? -undskyld hvis jeg spørger dumt :-) 


Svar #7
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Åh, hvor var det dumt spurgt.

-4 er min x og finder jeg den tilsvarende y-værdi må den være lig f(-4) - undskyld! :-) 


Svar #8
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Vil f'(x)=0 være ved nulpunkterne/løsningerne? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

f'(x) = 0 løses ved at opsøge de punkter på grafen, hvor der er vandret tangent.


Svar #10
30. oktober 2010 af bullern (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: f'(-4) ud fra grafen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.