Kemi

Aktuelle koncentration

30. oktober 2010 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Jeg har en opløsning der er fremstillet ved blanding af Fe(NO_3)_3 og KSCN.

Ligevægtsligningen for opløsningen er:

Fe^3+ (aq) + SCN^- (aq) ? Fe(SCN)^2+ (aq)

Hvordan beregner jeg de aktuelle koncentrationer af NO_3^- og k^+ i opløsningen? 


Svar #1
30. oktober 2010 af Karldenstore (Slettet)

?= ligevægtspile


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Har du nogle volumner og startkoncentrationer af Fe(NO3)3 og KSCN?



Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af NejTilSvampe

3*[NO3-] = [Fe3+]

[K+] = [SCN-]


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Den aktuelle koncentration af jern(III)ioner og nitrat er ikke ens, da jernet er i ligevægt med en anden sammensat ion.

K for din reaktion er
K = [Fe(SCN)2+]eq / [Fe3+]eq[SCN- ]eq

så der må gælde at
[Fe3+] før ligevægt må svare til [Fe3+]eq + [Fe(SCN)2+]eq

Dette giver nogle noget mere komplicerede udregninger, blandt andet at

[NO3- ] = 3 * [Fe3+]pre-eq = 3 * ( [Fe3+]eq + [Fe(SCN)2+]eq )

vi mangler lidt nogle oplysninger om, hvad du har til rådighed, for at kunne hjælpe dig videre.



Skriv et svar til: Aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.