Fysik

Beregning af lysets hastighed i acryl! HJÆLP

31. oktober 2010 af mikis (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg skal aflevere en fysik aflevering imorgen og kan ikke beregne lysets hastighed i acryl! :( 

n acryl = 1,40 og lysets hastighed i vaccum er c=3,00*10 ^8 m/s 

Er der nogen som kan hjælpe mig med at finde ud af lysets hastighed i acryl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 n = c / lysets hastighed i stoffet


Svar #2
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

Det er da formlen for brydningsindeks. Jeg skal bruge formlen for lysetshastighed i acryl :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brydningsindekset er et udtryk for lysets hastighed i stoffet.


Svar #4
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

 Opgaven siger at min formål er at : Bestem brydningsindeks for en plastklods, samt beregn lysets hastighed i plastklodsen. 

Men er det så en og samme ting jeg beregner?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ikke helt, brydningsindekset er forholdet mellem c og lysets hastighed i stoffet.

Hvilke informationer har du?


Svar #6
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

 Jeg har indfaldsvinklen = 50* og b = 31* og så n acryl = 1,40 samt C= 3,00*10^8.

Ved bare ikke hvordan jeg skal beregne lysets hastighed i acryl plasticklodsen .. :p


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Mærkeligt, jeg får n til 1,5


Svar #8
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

 Det er fordi vores n acryl fik vi fra et eksperiment vi lavede, det kan sagtens afvige fra vores resultater, men hvis du buger 1,40 som n, hvad får du så lysets hastighed til i plastklodsen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Isoler hastigheden fra #1.


Svar #10
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

Så formlen kommer til at se sådan ud ? 

Lysets hastighed = n/c ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det skal være c/n.


Svar #12
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

Det får min lommeregner til 214285714,3 .. Det skal give noget med opløftet i osv :s


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det kan du jo se dig ud af.


Svar #14
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

 Nej det kan desværre ikke, jeg er ikke matematisk anlagt hehe, men hvad fik du det til ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 214285714,3 ≈ 2,143 * 109


Svar #16
31. oktober 2010 af mikis (Slettet)

 Mange tak .:-)


Skriv et svar til: Beregning af lysets hastighed i acryl! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.