Kemi

Titrering

31. oktober 2010 af asavakit (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.
Jeg har fået denne opgave i kemi, jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal begynde.
Håber nogen kan hjælpe.
På forhånd tak :-)

Spørgsmålene:

Aspartamindholdet i en sødetablet ønskes bestemt ved titrering. En sødetablet knuses, opløses i vand og titreres med 0,010 M natriumhydroxid. Ved ækvivalenspunktet er der forbrugt 5,1 mL natriumhydroxid.
e) Hvor mange mg aspartam er der i tabletten?


f) Vurder ud fra strukturformlen aspartams opløselighed i vand.
Redegør for, om opløseligheden af aspartam afhænger af pH.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Phienix (Slettet)

e) ved ækvivalenspunktet er den stofmængde, du har forbrugt af NaOH for at komme til dette punkt svarende til stofmængden af aspartam i din prøve. n = c * V = 0.010 mol/L * 5.1*10-3 L.

Du får altså at n(aspartam) = 5.1 * 10-5 mol i din sødetablet. Så er din opgave at finde aspartams molare masse og derfra beregne massen af aspartam i din prøve og angive det i enheden mg, denne del skulle være ret simpel.

f) strukturformel. Phenyl-substituenten er noget upolær, men stoffet har rigtig mange polære dele og muligheder for brintbindinger via oxygen og nitrogen. At dømme ud fra så mange polære grupper på så lille et molekyle har du at  gøre med et letopløseligt stof i polære opløsningsmidler (såsom vand, som det opløses i ved titreringen - heldigt hva?)


Svar #2
01. november 2010 af asavakit (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.