Matematik

Bestem med 3 koordinater til vektor a og b

01. november 2010 af StudiePortale (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:
Om vektorerne a og b er givet at |a| = 2 og |b|=4 samt at retningsvinklen for |a| er 37 grader og retningsvinklen for |b| er 229 grader.
Bestem med 3 decimaler koordinaterne til vektor a og b.

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg præcis skal gøre i denne opgave.
Mit forsøg er at bruge retningsvinklen "formlen" = a(pil) = ( (|a(pil)| cos(v)) / (|a(pil)| sin(v) )

Så jeg sætter |a| = 37 ind i formlen så det bliver (cos(37)/sin(37)) = 1.32704
og det samme med |b| = 229 som bliver (cos(229)/sin(229)) = 0.869287

Men om det er rigtig eller ej? INGEN IDÉ
Nogen der kan hjælpe mig? :)

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

               a = [2·cos(37º) ; 2·cos(37º)) = [1.597 ; 1.204]

               b = [4·cos(229º) ; 4·cos(229º)) = [-2.624 ; -3.019]

...................

lær lige forskellen på
koordinater og decimaler  ;-)


Svar #2
01. november 2010 af StudiePortale (Slettet)

Sådan skal formlen forstås!
Mange tak, giver meget mere mening nu :)


Svar #3
01. november 2010 af StudiePortale (Slettet)

Men du skriver (cos/cos) og ikke (cos/sin) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af kieslich (Slettet)

#1

               a = [2·cos(37º) ; 2·sin(37º)) = [1.597 ; 1.204]

               b = [4·cos(229º) ; 4·sin(229º)) = [-2.624 ; -3.019]

...................

lær lige forskellen på
koordinater og decimaler  ;-)

sikkert skrivefejl. udregningerne passer.



Svar #5
01. november 2010 af StudiePortale (Slettet)

Godt nok, mange tak for hjælpen endnu en gang! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af mathon

sådan
    kan det gå med copy-past, når man i skyndingen ikke er koncentreret nok om de små korrektioner ;-)


Svar #7
01. november 2010 af StudiePortale (Slettet)

Hvordan har du regnet det ud?
Jeg har gjort det på TI InterActive men får ikke de samme svar som dig?

2*cos(37) = 1.53083
2*sin(37) = -1.28708

Hvordan taster du det ind?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2010 af mathon

...fordi vinkelmålet er i radianer og skal være i grader


Svar #9
01. november 2010 af StudiePortale (Slettet)

Gosh, det glemmer jeg altid. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem med 3 koordinater til vektor a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.