Matematik

Tangent til Graf

01. november 2010 af Deda (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og roder med 2 opgaver jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Opgave 1.

Betragt funktionerne f og g med forskrifter: f(x)=x^2+x+1      og     g(x==2x^2+5x+4

Der findes en værdi af x0 så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(x0)) til graferne for de to funktioner er paralle. Bestem ved håndkraft denne værdi af x0. Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter.

Her har jeg simpelthen ingen idé om hvordan jeg finder x0, da jeg ikke kan finde nogen hældning.

Opgave 2.

Betragt funktionen med forskrift: f(x)=2x^3+4x^2-11x+7

Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet med koordinatsæt (-1,f(-1))

Denne opgave forstå jeg ikke.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

opgave 1. Tangenterne er parallelle, hvis de har samme hældningskoefficient, så løs ligningen f'(x) = g'(x)

Tangentligningen er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
01. november 2010 af Deda (Slettet)

Jamen, hvordan kan jeg finde hældningen på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af peter lind

Når du har løst ligningen f'(x)=g'(x) har du fundet x0. Hældningerne er så f'(x0) = g'(x0)


Skriv et svar til: Tangent til Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.