Kemi

Beregn masse%, hvordan?

01. november 2010 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa folkens

har brug for lidt hjælp. Jeg har selv prøvet at regne denne her opgave, får nogle underlige resultater, håber i kan hjælpe.

En 0,800 mol/L opløsning af (NH4)2SO4 har densiteten ρ=1,057g/ml

Beregn hvor mange masseprocent (NH4)2SO4 , der er i opløsningen
  


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Beregn vægten af 0,800 mol (NH4)2SO4 samt vægten af 1 liter af opløsningen. Så bruger du:

Vægt(NH4)2SO4/Vægtopløsning * 100 % = masseprocent.


Svar #2
01. november 2010 af Mads_Kronborg (Slettet)

 Jeg stadig lidt blank, hvordan regner jeg vægten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af mathon

   M((NH4)2SO4) = 132,14 g/mol

                     massen af 1 L  0,800 M (NH4)2SO4 = (1 L) · (1,057 kg/L) = 1,057 kg = 1057 g
heraf er
                    
                     (0,800 mol) · (132,14 g/mol) = 105,712 g ren (NH4)2SO4

relativ masse i procent:
                    (105,712 / 1057) ·100% ≈ 10,0%
                    
 


Skriv et svar til: Beregn masse%, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.