Matematik

Vektorer

02. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 "Punkterne A(1,1), B(8,2) og C(3,7) danner en trekant. Beregn længden af trekantens sider". 

Ud fra hvad jeg læser fra opgaven, omhandler denne om vektorer og dets trekantsberegning. Har prøvet at udregne [AB, BC, og CA] som vektorer, men udregninger giver ikke mening, så trekanten skal tegnes. 

Nogen som har styr på vektorer og trekanter? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af Duffy

Vis først dine udregninger her, så vi kan se hvor du laver fejl. Vi skal jo ikke lave dine opgaver for dig ! ! !


Svar #2
02. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Jeg bruger formlen: x2-x1 / y2-y1, hvorefter jeg sætter tallene ind. Men ved ikke om det overhovedet er den formel jeg skal bruge. men får udregningerne til (7/1), (-5/5) og (-2/6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af mathon

brug punktafstandsformlen
mellem punkterne

                                       P1 = (x1,y1)  og  P2 = (x2,y2)

                                       |P1P2| = √((x2-x1)2 + (y2-y1)2)

 ex.

                                       |AB| = √((8-1)2 + (2-1)2) = √(50)


Svar #4
02. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Og dette gør jeg bare for alle siderne, altså  |AB| |BC| |CA|


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af mathon

        Ja
 


Svar #6
02. november 2010 af jossiee (Slettet)

Super.

Mange tak for hjælpen.  


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.