Fysik

Impuls.. hjælp

02. november 2010 af LSanonym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået denne opgave, som jeg er lidt i tvivl om.. er der nogen som kan hjælpe?

Med et luftgevær skydes et hagl ind i en dåse, som er foret, så haglet sætter sig fast. Konservesdåsen vejer 40 g, haglet vejer 0,50 g, og dåsen svinger 6,0 cm op efter at være blevet beskudt. Hvilken hastighed havde haglet, da det forlod geværet?

Jeg har gjort på denne måde (ved bare ikke om det er korrekt) :

Ekin = Epot
½ ⋅ m ⋅ v2 = m ⋅ g ⋅ h
v2 = 2 ⋅ g ⋅ h
v = √(2 ⋅ g ⋅ h)
v = √(2 ⋅9,82 m/s^2 ⋅ 0,06 m)
v = 1,09 m/s
Og fordi vi arbejder med en fuldstændig uelastisk stød, så bliver hastigheden

m1 ⋅ u1 + m2 ⋅ u2 = (m1+m2) ⋅ v
m1 ⋅ u1 + m2 ⋅ 0 = (m1+m2) ⋅ v
m1 ⋅ u1 = (m1+m2) ⋅ v
u1 = ((m1+m2) ⋅ v)/m1
u1 = ((0,0005 kg +0,040 kg)⋅ 1,09 m/s)/(0,0005 kg)
u1 = 88 m/s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

                           (1/2)·m1·v12   =    (m1+m2)·g·h

                            v1 = √(2(1+(m2/m1)·g·h)


Svar #2
02. november 2010 af LSanonym (Slettet)

Er du helt sikkert at det er sådan man gør.. fordi hastigheden bliver 166 m/s... eller synes du at det er en korrekt hastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af mathon

      600 km/h fra et luftgevær  ???


Svar #4
02. november 2010 af LSanonym (Slettet)

Det kan ikke være 9,82 m/s som er det resultat, som fås ved at udregne  v1 = √(2(1+(m2/m1)·g·h).... hvad er svaret??


Svar #5
02. november 2010 af LSanonym (Slettet)

kan nogen hjælpe?


Skriv et svar til: Impuls.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.