Matematik

Sammenhæng mellem areal og højde?

02. november 2010 af ProperFish (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

0302:

Overvej at formlen for trekantens areal udtrykt ved grundlinje og højde blandt andet indeholder oplysning om at arealet er proportionalt med både grundlinjen og højden. Beskriv for trekanter med grundlinje 5 sammenhængen mellem areal og højde med en matematisk formel. Afbild sammenhængen i et koordinatsystem.

Beskriv for trekanter med højde 7 sammenhængen mellem areal og grundlinje med en matematisk formel.

Jeg forstår ikke helt hvad det er jeg skal her.

Har arbejdet mig frem til at g (grundlinje) vistnok skulle være: g=(A*2)/h.

Men hvordan udtrykker jeg dette i et koordinatsystem?

Jakob.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

er x og y proportionale er y = a*x

A = 1/2*g*h   omskriv så du får noget lignende  g =  a1*A     og derefter til    h = a2*A.

du skal altså bare finde a1 og a2   så har du dine proportionaliteter.


Svar #2
02. november 2010 af ProperFish (Slettet)

Jeg er ikke heeelt med.

Pas?

Jakob.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

A = 1/2*g*h  =>  2*A = g*h  =>  g = 2*A/h =>  g = (2/h)*A  nu står der at g er proportional med A, med proportionalitetskonstanten 2/h.   er h = 7   er g = 2/7*A.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem areal og højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.