Matematik

Diagonal i en rektangel

02. november 2010 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der har en anelse om hvordan man kan finde ud af, hvor lang en diagonal er i en rektangel.

Opgaven ses i det vedhæftede billede.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: diagonal.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

                       brug Pythagoras med diagonalen som hypotenuse


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Du skal bruge Phytagoras: 

a2 + b2 = c2

Dvs:

502 + 1002 = c2; hvor c er diagonalen. (c er også hypotenuse i en retvinklet trekant - derfor!)

2500 + 10000 = c2

udregn nu "c"


Svar #3
02. november 2010 af Alfredjns (Slettet)

 Tak for hjælpen begge to


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 og ja, han hed selvfølgelig "Pythagoras" og ikke "Phytagoras" :-)


Skriv et svar til: Diagonal i en rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.